Sådan installerer du et tema på din WordPress side

Når du installerer WordPress, er temaet “Twenty Twenty-One” installeret fra starten – men måske vil du hellere bruge et andet tema? Det er nemt at installere et nyt tema, men husk at gøre det så tidligt i processen som muligt, så du undgår at unødigt dobbeltarbejde (hvis du starter med at arbejde med indholdet på sitet, oprette sider etc. og så efterfølgende vil skifte tema, så vil du sandsynligvis skulle opdatere en del af det arbejde du allerede har lavet).

I dit WordPress kontrolpanel under “udseende/temaer” får du et overblik over hvilke temaer du har installeret. Et klik på knappen “Tilføj ny” giver dig adgang til en række temaer, og hvis du vil installere et af de viste temaer, er det bare at klikke “installer”.

Sådan installerer du et tema på din WordPress side
I dit WordPress kontrolpanel under “udseende/temaer” får du et overblik over hvilke temaer du har installeret.
Sådan installerer du et tema på din WordPress side
Hvis du vil installere et af de viste temaer, er det bare at klikke “installer”.

Har du derimod købt et tema, så har du sandsynligvis modtaget en eller flere filer da du købte temaet. Der kan være mange forskellige filer med, men dem du skal bruge er zip-filer, typisk “temanavn.zip” og “temanavn-child.zip”.

Når du klikker på knappen “Upload tema” får du mulighed for at vælge en fil fra din computer. Du skal nu vælge “temanavn.zip” filen.

Når du klikker på knappen “Upload tema” får du mulighed for at vælge en fil fra din computer. Du skal nu vælge “temanavn.zip” filen. Herefter klikker du “installer nu” og temaet overføres til hjemmesiden.

Herefter klikker du “installer nu” og temaet overføres til hjemmesiden.

Næste skridt er at installere “child-temaet”, som er en slags “undertema” til dit tema, der sikrer at de ændringer du evt. laver i f.eks. CSS ikke overskrives når du senere opdaterer temaet. Så det kan absolut anbefales at bruge et child tema.

Følg samme proces som da du installerede den første tema fil, men vælg denne gang dit tema’s child tema.

Næste skridt er at installere “child-temaet”, som er en slags “undertema” til dit tema, der sikrer at de ændringer du evt. laver i f.eks. CSS ikke overskrives når du senere opdaterer temaet

Nu mangler du kun at aktivere dit child tema ved at klikke på “aktiver” – så er dit tema installeret og du er nu klar til at begynde at arbejde med din hjemmesides indhold og funktionalitet.

Klik "aktiver" på det installerede child tema, og så er du klar til at arbejde med din hjemmeside.
Jannik Gjørup Lindgren fra Onpress

Onpress drives af Jannik G. Lindgren, der har arbejdet med digital markedsføring siden 2000 og udvikling af WordPress hjemmesider siden 2010.

Har du brug for hjælp med din hjemmeside?

Jeg tilbyder hjælp til den indledende opsætning, udvikling af komplette hjemmesider, generel problemløsning samt hosting og drift af din hjemmeside.

Kontakt mig for en uforpligtende snak på tlf. 6126 2002 eller skriv til mig her.

Få et uforpligtende estimat
på udvikling af hjemmeside

Svar på spørgsmålene, og modtag et uforpligtende estimat på udvikling af din nye hjemmeside i løbet af 1-2 dage.

Foretrækker du en snak i telefonen, så ring på +45 6126 2002.